SPØRGSMÅL OG SVAR

Her kan du læse nogle af de spørgsmål mine kunder har stillet mig … og mine svar

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Det er ret naturligt at der er en masse spørgsmål der melder sig, når man overvejer at skulle få designet en hjemmeside.

Du er meget velkommen til at kontakte mig, hvis du har nogle spørgsmål … men du kan jo starte med, at se om du kan finde svaret på dit spørgsmål længere nede på denne side. Du kan også læse om hvordan et samarbejde om en ny hjemmeside foregår her

  • Hjemmeside til WordPress underviser i København

Jeg har lavet et menu-punkt “De Første Skridt”, som gerne skulle svare detaljeret på hvordan et samarbejde om at lave en ny  hjemmeside forløber.

Ja jeg har en klippekort ordning til WordPress support og hjælp til vedligeholdelse .f.eks.;

  • Opdatering af tekst, billeder og øvrigt indhold.
  • Opdatering af WordPress CMS
  • Opdatering af plugins
  • Backup

Et support-klippekortet er på 3 timer hjælp.
Man “betaler” for kun for den tid der bliver benyttet (dog minimum 30 minutter).
Har jeg løst en opgave for dig som tager 35 minutter så bliver der trukket 35 minutter på klippekortet (ikke noget med pr. påbegyndt time”).

At forbedre en hjemmesides placering i udvalgte søgemaskineresultateter kaldes “søgemaskine optimering” eller blot SEO (Search Engine Optimization)

Jeg har stor erfaring i at booste hjemmesider, så de kommer højere op i søgemaskinerne – ikke via Googles reklamer*, men direkte i det reelle resultat, som også omtales som det organiske søgeresultat.

 

Når jeg laver søgemaskineoptimeringer (SEO) så er prisen fastsat på forhånd og er i øvrigt resultatorienteret.
Det betyder at man, ud over et fast opstartsgebyr, betaler ud fra hvor godt det er lykkedes mig – altså hvor højt op i et søgeresultat din hjemmeside kommer ved en reel søgning (også kaldet organisk søgning) på nogle på forhånd aftalte søgeord.
Du kender altså prislejet på forhånd og betaler kun for succesen af mit arbejde.

Jeg lover dig ikke guld og grønne skove i forhold til en søgemaskineoptimering for der er HÅRD konkurrence om pladserne, men jeg har været stærk medvirkende til at flere af mine kunder er gået fra at være deltids-selvstændige til fuldtids-selvstændige.

Eksempelvis så har jeg optimeret en hjemmeside, som før lå placeret på side 5 eller endnu længere nede i søgeresultaterne, på 6 forskellige meget relevante søgninger for denne kunde.
Da jeg var færdig med min optimering placerede de 6 søgninger sig ALLE på side 1, med et gennemsnitsplacering på 2,66 – dvs. at de 6 søgninger placerede sig helt i toppen af søgeresultaterne.

Du er velkommen til at kontakte mig hvis du vil høre mere om søgemaskineoptimering, og om hvad jeg kan tilbyde dig.

* Note: Ikke-organiske søgeresultater er betalte annoncer – Google Ads. Annoncerne over organiske resultater indeholder et felt med navnet “Annonce”.

Jeg kan sikkert godt hjælpe dig med din WordPress hjemmeside, det kræver dog at jeg får adgang til hjemmesidens bagside (backend) så jeg lige kan danne mig et overblik over hvordan den er bygget op.

Ja, jeg underviser i WordPress.

jeg tilbyder aftenskolekurser under FOF og også undervisesning 1-til-1 og i mindre grupper efter ønske.

Læs mere om min WordPress-undervisning på www.wpunderviser.dk

WordPress er et Open Source CMS-system – det betyder, at WordPress er gratis at hente og bruge. WordPress er verdens mest brugte CMS-system – bl.a. fordi der er rigtigt mange der udvikler på systemet hele tiden; forbedre funktionaliteten, sikkerheden, brugervenligheden etc.

WordPress startede som et Blogging-system, men bruges i dag primært til websites (evt. med blog-funktion).

Ud over selve grundkernen i WordPress, findes der mange tusinde ekstra moduler (plugins), som kan udvide funktionaliteten i WordPress. Disse plugins er for en overvejende del gratis.

Et “Content Management System” – i daglig tale kaldet CMS eller CMS-system – er et “Indholds Styrings System”.
Det handler altså om styring af indhold på dit website (tekster, billeder, menu etc.), uden at man behøver at have kendskab til koder, programmering.

WordPress er webbaseret sådan at du opdatere dit site direkte fra din browser (Internet Explorer, Chrome, Safari, FireFox etc.). Du arbejder altså direkte og online med CMS-systemet og kan derfor opnår en meget hurtig, fleksibel og dynamisk opdatering af dit website.

Kan du Word? – så kan du også opdatere dit WordPress website!
Bemærk at Microsoft Word og WordPress INTET har med hinanden at gøre.

Jeg har valgt at arbejde med WordPress af de simple grunde at det er gratis (Open Source), at det er det mest benyttede CMS-system på verdensplan og at der derfor er flest der arbejder med at forbedre WordPress hele tiden.

En anden meget stor fordel ved WordPress er at det er super brugervenligt – dvs. det er meget nemt at  bruge i den daglige opdatering af tekster, billeder osv.

At WordPress er et professionelt og seriøst CMS-system er der ingen tvivl om og der er da også mange store internationale firmaer der bruger WordPress – for at nævne et par stykker:
Sony, eBay, VolksWagen, CNN, The Rolling Stones, Justin Timberlake, The New York Times, Reuters etc. etc.

Se eksempler på hjemmesider fra hele verden , som alle er lavet i WordPress her

I 2020 var tallet steget til at over halvdelen af alle hjemmesider er lavet i WordPress (kilde)

 

At flere og flere benytter WordPress er en fordel fordi dette samtidig betyder, at der er flere og flere der deltager i udviklingen af CMS’en.

For at sikre at WordPress forbliver open source – og gratis – “ejes” WordPress nu af en Non-profit fond; “The WordPress Foundation

I 2015 er det nu hver 4 hjemmeside der på verdensplan bliver bygget i WordPress …. og dette tal vil uden tvivl stige.

Da Obama kæmpede mod McCain brugte begge kandidater WordPress i deres valgkamp.

I september 2012 skrev det anerkendte amerikanske tidskrift Forbes en artikel om WordPress (læs den her).

Citat fra artiklen:

Today WordPress powers one of every 6 websites on the Internet, nearly 60 million in all, with 100,000 more popping up each day.

Løst oversat: WordPress bliver i dag brugt til én af hver 6 hjemmesider på internettet, næsten 60 millioner i alt, og der dukker 100.000 nye op hver dag.

WordPress fungerer på “alle” platforme – og du kan endda rette tekster, tilføje billeder etc via dine mobile enheder.
Apps til WordPress kan hentes gratis i AppStore, Google Play osv.

En af WordPress helt store styrker er, at der er et verdensomspændende netværk af udviklere, der udvikler WordPress, bl.a. i forhold til nye platforme, brugervenlighed, sikkerhed etc.

“Adobe Flash” blev tidligere brugt til at lave hjemmesider i – i dag er denne teknologi forældet.

“Flash” (som det blev kaldt i daglig tale)  var en multimedie platform der bl.a kunne bruges til at tilføje animation, video, billed, lyd og interaktivitet til websider.
Flash blev brugt ofte til online reklamer, spil og flash-animationer, men også til design af hele websites, hvor styrken bl.a. har var elegance, designfleksiblitet og gnidningfri integration af animation, lyd, billede og video.

Flash-indhold kunne ses ved hjælp af “Adobe Flash Player”, som var tilgængelig gratis – og preinstalleret i alle væsentlige browsere (f.eks. Internet Explorer, FireFox, Safari og Chrome).

“Adobe Flash Player” virkede IKKE på mobile enheder, og derfor er denne teknologi i dag forældet – og selvom jeg har lavet MANGE hjemmesider i Flash anbefaler jeg i dagens mediebillede IKKE brugen af Flash.

Flash blev – i takt med at vi blev mere og mere mobile i vores brug af internettet – en forældet teknologi.

Flash fungerer i teorien stadig på bærbare og stationære PC’er og Macs, men Flash fungerer ikke på smartphones og andre mobile enheder, og da brugen af disse er stigende, så har jeg for mange år sien valgt at stoppe med udviklingen af websites i Flash.

For mig var den store fordel ved Flash at der var en stor designfrihed og at Flash så ens ud på alle platforme, men tiderne skifter, og teknologien er altså forældet ift. de muligheder der er på mobile enheder.

KUNDER

Blandt mine kunder er bl.a.:
Psykologer, Snedker, Psykolog klinik, Fysioterapeuter, Bevægelsespædagog, Pensionat, Afspændingspædagog, Psykoterapeut, Familierådslagning, Kostumier & scenograf, Skydeklub, Online Polaroid Galleri, Billedhugger, Angslinjen, Arkitekt, Eventgruppe, Radio- og TV-vært, Arkitektfirma, Teater, Second Hand, Filminstruktør, Maler, Filmmanden, Keramikere, Fraværskonsulent, Coach, Stuntman, Teatertemapark m.fl.

HAR DU BRUG FOR EN NY HJEMMESIDE DER ER DESIGNET SPECIELT TIL DIG OG DINE BEHOV?

Jeg designer hjemmesider til privatpersoner, enkeltmandsvirksomheder, startups og mange andre – og hjælper også gerne dig
Du er meget velkommen til at kontakte mig, sådan at vi kan tale om hvilke behov du har til DIN nye hjemmeside.

Alle hjemmesider designer jeg i WordPress, som er open souce og verdens mest benyttede system til opbygning af websites.

Kontakt venligst Lars Bregendahl Bro – Vesterbro / København – Mobil : 28 78 01 99 – E-mail : freelance@interactivedesign.dk